Hünkârbeğendili Kiş Tarifi: Lezzetli Bir Alternatif

Hünkârbeğendili kiş, hem lezzeti hem de sunumuyla dikkat çeken bir tariftir. İşte adım adım yapılışı ve malzemeleri.

Hünkârbeğendili kiş, hem lezzeti hem de sunumuyla dikkat çeken bir tariftir. Bu tarifi hazırlamak için öncelikle malzemeleri hazırlamak gerekiyor.

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr soğuk tereyağı

Beğendi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 adet köz patlıcan
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Muskat (arzu ederseniz)
  • 1.5 çay bardağı yağlı süt

Et için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 500 gr kuşbaşı kuzu/dana eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Öncelikle patlıcanları delip 200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Bu sırada hamuru hazırlamaya geçiyoruz. Tüm malzemelerin soğuk olması gerektiğini unutmayın.

Un ve tuzu robotta karıştırdıktan sonra soğuk tereyağını ekleyin. Karışım kum gibi olana kadar çalıştırın. Ardından yumurta ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru toparlayıp 30 dakika dolapta dinlendirin.

Hamuru tart kalıbına dikkatlice serin ve tabana çatalla delikler açın. Bu sırada et malzemelerini hazırlamak için hamuru dondurucuya koyabilirsiniz.

Beğendi için tereyağını eritip unu ekleyin. Unu kavurduktan sonra közlenmiş patlıcanları ve kaşar peynirini ekleyin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın.

Et için soğan ve eti tereyağında pişirin. Et suyunu bırakınca kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Etler yumuşayınca doğranmış biber, domates, salça ve baharatları ekleyin.

Hamurun ortasını çiğ nohutla doldurup fırına verin. 190 derecede alt üst ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

İlgili Haberler: Tire Şiş Köfte · Soğuk Kadayıf Tatlısı

Başa dön tuşu