Krep Tarifi: Pratik ve Lezzetli Kahvaltılık

Krep, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri. Hem tatlı hem de tuzlu olarak hazırlanabilen bu lezzet, pratik bir tarifle evde yapılabilir.

Derin bir karıştırma kabına 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 buçuk su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından bu karışımın içine 1 buçuk su bardağı un ekleyin.

Son olarak tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Krep harcının kıvamı ne çok koyu ne de çok sıvı olmalıdır. Boza kıvamına yakın bir kıvam elde etmelisiniz. Eğer sıvı bir kıvam elde ederseniz, harcın içine biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Daha sonra krep tavasının ya da orta boy bir teflon tavanın tabanını az miktar sıvı yağ ile yağlayıp, tavayı iyice ısıtın. Krep hamurundan yarım kepçe alın ve tavaya dökün. Tavayı sağa sola hareket ettirerek karışımın eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Ardından orta ateşte arkalı önlü pişirin.

Özellikle karışımın tavada eşit dağılmasına ve ince olmasına özen gösterin. Krepler piştikten sonra tavadan alıp, servis tabağına koyun.

Hazırladığınız krepleri sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Krep Yapmanın Püf Noktaları

Krep hamurunun kıvamı ne çok koyu ne de çok sulu olmalıdır. Krep karışımını tavaya dökerken eşit dağılmasına ve ince olmasına dikkat edin. Tava iyice ısınmadan krep hamuru dökülmemelidir.

Kreplerin tavaya yapışmaması için her seferinde tavaya az miktar sıvı yağ sürerek pişirebilirsiniz.

Krep Nedir? Nasıl Bir Kahvaltılıktır?

Krep, kahvaltı ve beş çayı tariflerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerin yanına yakışır. Anadolu’da daha çok akıtma ya da cızlama olarak bilinir.

Kolay krep tarifi bu şekildedir. Ölçülere uyarsanız 8 adet ya da 4 kişilik krep elde edersiniz. Maydanozlu, dereotlu, ıspanaklı ve peynirli krep gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Arzu ederseniz süt yerine yoğurt kullanarak sütsüz krep de yapabilirsiniz.

Krep Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 15 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 8 adet krep içindir.

Afiyet olsun

İlgili Haberler: Helva Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli Atıştırmalık · Fırında Biber Dolması Tarifi ve Püf Noktaları

Başa dön tuşu