Soğan Kızartması

Soğan Kızartması Yapılışı :
Soğan kızartması yapımı için; öncelikle 3 adet orta boy kuru soğanın kabuğunu soyun. Soğanların her birini ortadan ikiye bölün ve çok kalın olmayacak şekilde ay şeklinde doğrayın. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir.
Diğer tarafta derin bir kase içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biber koyup, çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine 1 şişe maden suyunu azar azar dökün. Tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımın kıvamı yoğun akışkan olacaktır. Eğer gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz. Son olarak karışımın üzerine doğradığınız soğanları koyun. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
Daha sonra geniş bir tava içine tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup, iyice ısıtın. Soğanlı karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp, yağın içine koyun. Her iki tarafı altın sarısı rengini alana kadar güzelce kızartın.
Kızarttığınız soğanları havlu kağıt serili bir tabak üzerine koyup, yağlarının süzülmesini sağlayın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğan kızartmasının yanında yoğurtlu bir dip sos hazırlayabilirsiniz.
Soğan Kızartması Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?
Bu tarifi hazırlamak için toplamda25 dakika gerekmektedir. Bu sürenin15 dakikası hazırlık,10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 10 adet soğan kızartması içindir.
Afiyet olsun